HAARTRENDS VOOR HEREN VOOR LENTE / ZOMER 2021

Vloeiend en natuurlijk haar, maar ook militaire stijlen, geschoren haar, vintage haar: de meest populaire kapsels van dit moment richten zich op impact, met een sterk en modern karakter..

Dit contrast leent zich goed om een ​​idee te hebben van de haartrends van mannen voor deze lente / zomer 2021. Misschien een onbewuste verwijzing naar de dualiteit van de stemmingen die we allemaal al een jaar meemaken: angst en hoop. De digitale en modieuze catwalks en straten over de hele wereld laten lang, zacht haar zien, maar ook sterke looks met geschoren ontwerpen met een rock-gevoel.

De kuif is in!

“Rommelig”, zorgeloos, zelfverzekerd, jong of stijlvol en beheerst, de kuif is groot dit seizoen. We zouden zelfs willen zeggen dat de kuif de belangrijkste trend is voor mannen in 2021.
Er zijn veel voorbeelden van iconen die het naar boven en naar achteren kammen (zoals James Dean) met korte zijkanten, of lang over het voorhoofd of zelfs nog langer zodat ze de ogen bedekken. Soms worden ze gedragen met een rommelige baard. Als de kuif lang is, kunnen de zijkanten van het haar worden geschoren om evenwicht en harmonie te geven aan bepaalde kenmerken van het gezicht, zoals een hoog voorhoofd of een lange of stompe neus.
Extreme kenmerken zoals rebelse hanenkammen zijn voor de grootste durfallen. Ook kan de kuif worden geblondeerd of gepermanent.

Lang en kort gaan hand in hand: maak plaats voor asymmetrie
Onder de nieuwe coupes voor mannen zie je vaak lang haar bovenop en kort haar aan de zijkanten. Een fascinerende en slimme oplossing om bijvoorbeeld krullend haar onder controle te houden. Het go-to-voorbeeld is Paul Mescal, de hoofdrolspeler van “Normal People”: zijn asymmetrische snit combineert perfect met een licht geschoren nek en met een lange en rommelige kuif.

Over het algemeen behouden korte vervaagde snitten hun charme en zien ze er frisser uit met lagen aan de zijkanten en meer uitgesproken lengtes aan de bovenkant, die met wax en gel kunnen worden gebeeldhouwd. Een sobere maar toch eigentijdse uitstraling.
Korte coupes voor mannen: geschoren haar en militaire looks.

Gedurende de warme maanden  in 2021 zien we veel populaire, korte geschoren coupes. Een trendy kapsel dat gemakkelijk te hanteren is omdat het niet eens hoeft te worden gedroogd met een haardroger. Groen licht voor korte kapsels voor mannen met geschoren zijkanten of achterkant, waardoor kappers creativiteit krijgen over de intensiteit van de scheergraad.
De geschoren coupe heeft een zeer sportieve en energieke uitstraling en is een iconische look geworden sinds David Beckham hem droeg. Op de catwalk horen we vaak mensen zeggen “Cut it like Beckham guys!”.

Medium haarcoupes voor mannen: moeiteloze eenvoud.

Voor degenen die de voorkeur geven aan iets meer lengte, zien we voor de lente/zomer 2021-mode coupes in de stijl van de jaren 80, met een rommelige en jeugdige persoonlijkheid. “Moeiteloos” is het woord dat de benadering van halflang haar het beste weergeeft: dit zijn originele golvende kapsels, alsof ze door de wind zijn gegolfd, spontaan, die geen ingewikkelde styling met gels of bepaalde producten vereisen. De trend van dit moment is bedoeld om het gezicht te omlijsten dankzij een goed uitgebalanceerde mix tussen lange kuiven en gelaagdheid.
Lange herenkapsels: de scheiding maakt het verschil.

Schaduwrijk en gelaagd, dit zijn lange kapsels voor mannen. Ze variëren van boblines voor jonge jongens in perfecte jaren ’90 -stijl tot brutale golvende bobs die naar de jaren ’70 knipogen. De verfijnde stijlen uit de jaren ’70 waren gewijd aan krullend en golvend haar, terwijl de gelaagde looks met een scheiding aan de zijkant zijn ontworpen om de aandacht op de look te vestigen. Welkom terug bij lang, steil haar, met een geschubde snit langs de hele omtrek om het gezicht te omlijsten door er natuurlijke bewegingen omheen te creëren.

Voor degenen die niet bij de schouders stoppen, brengt de lente ook zeer lange kapsels over de schouders met zich mee, maar op één voorwaarde: de scheiding moet goed gedefinieerd en zeer lateraal zijn.
Haartattoo: de must van dit jaar!

Last but not least sluiten we onze reis af met een trend die je zeker zal hebben opgemerkt en die dit jaar meer dan ooit zeer geliefd is bij voetballers, sporters en influencers: het zijn kapsels met originele ontwerpen. Het is een trend die in de jaren ’80 is ontstaan ​​en die met succes blijft evolueren en de polepositie van de heetste looks verovert. Om het te krijgen, heb je een echte meester in arcering nodig, dat wil zeggen, een kapper die in staat is om de haartrimmer te gebruiken, deze continu aan verschillende lengtes aan te passen, om ontwerpen, afbeeldingen, geometrische vormen en zelfs symbolen te maken. Het is een look die continue zorg nodig heeft om te voorkomen dat de ontwerpen hun definitie verliezen en verdwijnen als het haar groeit.

Het is duidelijk dat lentetrends geen duidelijke regels hebben, misschien omdat we in het dagelijks leven al te veel regels hebben?