Hoe kies je de juiste kapper (en hou je die voor het leven)?

Hoe kies je de juiste kapper (en hou je die voor het leven)? 

Een quick guide zodat je weet dat je de soulmate voor je haar hebt gevonden! 

Half kunstenaar, half vakman, altijd geduldig en, indien nodig, met enkele troostende psychologische vaardigheden… De kapper is dit allemaal en nog veel meer. Daarom is de vraag hoe je de juiste kapper kiest een verre van triviale vraag! Het is niet altijd mogelijk het geluk te hebben de kapper van je moeder te “erven”. Dus het is goed mogelijk dat je verschillende salons moet afgaan voor je die magische vonk vindt. Er zijn echter een aantal tekenen die je kunnen helpen om hem of haar zonder enige twijfel te herkennen. 

Vanaf de eerste keer dat je de salon binnenstapt, voel je je meteen op je gemak, alsof je “thuis” bent. Je voelt je in harmonie met de omgeving, je bent blij met de glimlach die je tegemoet komt en je houdt je niet in als iemand een praatje wil maken. Dit is een belangrijk detail dat niet over het hoofd mag worden gezien. 

Wanneer je voor de tweede, derde, vierde keer naar de salon gaat, ben je geïntrigeerd door de haarproducten die in de salon worden gebruikt en wil je alle behandelingen ontdekken die ze aanbieden, evenals kleuren, coupes en stijlen. Misschien probeer je ze niet allemaal, maar ben je nieuwsgierig naar het werk van de kapper en naar alles wat hij of zij zou kunnen doen om de gezondheid en het uiterlijk van je haar nog verder te verbeteren. 

Als je je afvraagt hoe je de juiste kapper kunt kiezen, let dan op je gevoel. Als je “de ware” hebt gevonden, zul je dat merken aan hun aanraking, aan hun vriendelijkheid: het is geen kwestie van eenvoudige beleefdheid of marketingstrategieën, maar van echte empathie die onmiddellijk tussen jou en de kapper ontstaat. 

Je houdt ook van zijn of haar personeel. Juist omdat je je kapper vertrouwt, weet je dat ze heel goed personeel kiezen, dus als ze er een keer niet zijn en hun magische knipbeurt niet kunnen uitvoeren, ben je er zeker van dat ook het personeel dat met hen samenwerkt, je er mooi uit zal laten zien. 

Wanneer je haar gewassen wordt, zal je kapper of zijn of haar personeel je hoofdhuid masseren zoals jij het graag hebt om ervoor te zorgen dat je je ontspant, en voor een paar minuten voel je je alsof je in een andere wereld bent. Want het is belangrijk dat je je verwend en ontspannen voelt wanneer je naar de kapper gaat. 

Ze gebruiken kwaliteitshaarproducten die specifiek op jouw behoeften zijn afgestemd. Vanaf de allereerste keer begrijpen ze wat jij en je haar nodig hebben en onthouden ze altijd welke producten en behandelingen ze speciaal voor jou moeten doen. 

Ze hebben een positieve instelling, ze zien het glas altijd halfvol, en aangezien een goed humeur besmettelijk is, maakt een bezoek aan de salon je niet alleen mooier, maar brengt het je ook in een goed humeur. Nog een belangrijk teken dat je de juiste kapper hebt gekozen. 

Ze hebben uitgezocht hoe ze je haar en je gezicht kunnen verbeteren. Als je hen de foto van de celeb van het moment brengt, weten ze hoe ze jou uniek kunnen maken door de coupe of kleur die je wilt hebben, weten aan te passen aan je gelaatstrekken. 

Ze zijn oprecht, geduldig, en in hun salon weten ze hoe ze je in de watten moeten leggen. Ze staan altijd klaar voor een kopje koffie of een koud drankje, een manicure als dat nodig is, en je ontmoet vaak andere leuke klanten om je kennissenkring uit te breiden.